или няколко полезни съвета за когато се разболееш

Спешна помощ
Дано не ти се налага, но телефонът е 112, а денонощната болница с всякакви специалисти – Пирогов (тел. 02 9154 411).

Личен лекар
Ако имунната ти система не е като на ескимос, което е нормално за географската ширина на София, се случва да понастинеш. И за не пътуваш стотици километри до родния си град, за да отидеш при личния си лекар, е полезно да си намериш такъв в София. Смяната на личния лекар става през целия месец декември и през целия месец юни. Отиваш при препоръчан общопрактикуващ лекар и той попълва регистрационна форма. Можеш да го направиш във всяка държавна болница.

Зъболекар
Хубаво е да смениш и личния си зъболекар. В София има много зъболекари и можеш да си избереш някой, който е наблизо, или някой, за когото се говори, че при него “не боли”. Все пак е хубаво да знаеш, че едни от най-добрите специалисти в София работят в дентална клиника “Юниордент” (тел. 02 9355 9355).

Традиционна медицина
В Западния свят често забравяме, че традиционната медицина, с която хората са се лекували хилядолетия наред, все още работи – при това по напълно естествен път, безвредно, без съмнителна химия и издевателства над тялото. В зависимост от заболяването, традиционната медицина често може да постигне по-добри резултати от Западната, защото тя търси да отстрани причината, а не симптома. Което най-често налага промяна в цялостния начин на живот. Традиционните лекари обикновено лекуват със специална диета или гладуване, иглотерапия, масажи, билки.

Един от най-добрите традиционни лекари в София е д-р Гайдурков. Въпреки че работи от много години в кабинета си на ул. 11 август 13, д-р Гайдурков наскоро бе преоткрит от медиите и пациентите му се увеличиха толкова много, че човек може да си запише час най-рано за 3 месеца напред. Потърси го на gaydurkov.wordpress.com.

Ако ти потрябва билкова аптека, най-добрата в София е на ул. Поп Богомил 38.