или “здрав дух в здраво тяло”, както са казвали древните гърци

Стига да имаш желание, спортовете в С. Ето няколко идеи:
самостоятелно – бягане, каране на колело, скейтборд, тенис на маса (Борисовата градина), шахмат; плуване (тук можеш да намериш всички открити и закрити басейни, един от по-големите е този в  жк. Дианабад, ул. Н. Гарбовкси 1), кънки на лед (Зимния дворец, езерото Ариана до Орлов мост);

на открито – тенис на корт, голф, езда (в Борисовата градина зад стадион Юнак), картинг (Дианабад), скейтборд (в Княжевската градина и в парка в Студентски град), крикет;
закрито – в зала (танци, йога, аеробика и т.н.); боулинг, билярд, дартс (в Мега Екстрийм Боулинг в Студентски град) кунг фу, карате, скуош, волейбол, баскетбол, футбол, фитнес, тенис на корт, тенис на маса, скално катерене (спортен комплекс БОНСИСТ – Студентски град).

На Националния стадион “Васил Левски” има три добри спортни клуба с много богата програма: MD Sport, Актив спорт и Body Art Kally.

Танци
Освен че ще ти доставят удоволствие, танците ще те научат на ритъм, който ще започне да те води и ще ти позволи да комуникираш на емоционално ниво с интересни хора. Това е мястото, където можеш да се отпуснеш и неусетно да осъзнаеш колко си напреднал. Танцът е усещане!  Най-големият, а и най-добрият, клуб за латино и хип-хоп танци в Студентски град е Salsa Ritmo, където можеш да пробваш и нашумялата зумба (любимият спорт на Мишел Обама) с лицензиран инструктор.
А що се отнася до народните танци, тях можеш да танцуваш в много читалища, както и в школа „Фолклорика“.

Полезни връзки: